Хто буде відновлювати зруйнований ракетою університет у центрі Харкова

Найбільших пошкоджень зазнав центральний корпус університету міського господарства.

Найбільша будівельна компанія Харкова пообіцяла допомогти відновити будівлі університету.

«Жилстрой-1» за кілька днів пілся ракетної атаки на ХНУМГ зголосився відбудовувати університет. Про це йдеться на офіційних сторінках у сомережах компанії.

«Жилстрой-1″ не може стояти осторонь, коли нищать такі храми науки як Харківський університет міського господарствана. Більшість співробітників тресту – випускники університету, і тепер наша черга віддати належне. Ми докладемо усі зусилля, знання і досвід у відновленні університета», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 5 лютого окупанти завдали ракетного удару по центру Харкова. Були пошкоджені кілька корпусів університету міського господарства, а також будинок поруч. Поранень дістали п’ятеро людей.

«Жилстрой-1» бере участь у відновленні будинків, які постраждали від обстрілів росіян. Міський голова Ігор Терехов запевняє, що компанія не є монополістом у цих роботах.

За кілька днів СБУ затримала коригувальника, який наводив ракети на університет. 60-річний мешканець Харкова працював на Росію, здавав координати і звітував про нанесені збитки. Йому повідомлено про підозру.

 

«За даними слідства, чоловік активно співпрацював з російською розвідкою. На власному велосипеді він їздив по Харкову та збирав для представників країни-агресора інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ», — повідомили в прокуратурі Харківської області.

Джерело

Новости Харькова