Харківський волонтер замість автівки для ЗСУ купив крипту

Чоловікові оголосили підозру.

Голова благодійної організації привласнив гроші та купив за них криптовалюту.

Правоохоронці викрили у Харкові голову благодійної організації, якого підозрюють у привласненні грошей на автівку для української армії. За даними слідства, у вересні минулого року одне з акціонерних товариств міста вирішило надати допомогу військовій частині, яка захищає Україну від загарбників — купити позашляховик Jeep.

Проте фірма не могла самостійно купити автівку за кордоном, оскільки не займається зовнішньоекономічною діяльністю. Тому керівник звернувся до 34-річного голови благодійної організації і на рахунок його фонду перерахував 253 000 гривень. Але допомогу ЗСУ не отримали.

«Однак чоловік не виконав зобов’язань з придбання транспортного засобу для військової частини, а перевів гроші частинами на власний рахунок та інші карткові рахунки, відкриті в різних банках на різних осіб», — розповіли у Головному управління Нацполіції у Харківській області.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, за привласнені кошти чоловік купив, зокрема, криптовалюту та ноутбуки.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Чоловікові оголосили підозру. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Як писав KharkovNEWS.info, 16-річний житель Первомайського ошукав мешканців Харківщини. Він публікував оголошення про збір грошей на купівлю машин для української армії, тепловізора, а також для надання гуманітарної допомоги жителям Куп’янська. Однак гроші привласнив.

Джерело

Новости Харькова