Харківський підрозділ знищив «Гарпію» та БМП окупантів

По цілях запустили дрони.

Техніка загарбників стояла на Бахмутському напрямку.

Харківській бійці знищили чотири одиниці техніки російських окупантів, уразили ще одну, а також поранили двох загарбників. По цілях вдарила рота ударних безпілотних авіаційних комплексів «Ахілес» 92-ї окремої штурмової бригади. У них запустили FPV-дрони. Про це повідомив командир «Ахілесу» Юрій Федоренко.

Зокрема, знищити вдалося дві бойові машини піхоти БМП-1, джип, комплекс радіоелектронної боротьби «Гарпія», уразити — «буханку» (автівка Ульяновського автозаводу). Одна з бойових машин піхоти була озброєна 73-міліметровою гарматою та протитанковою керованою ракетою «Малютка».

Зазначимо, «Гарпія» є новим російським комплексом радіоелектронної боротьби. Росіяни стверджують, що він може глушити майже усі дрони у радіусі до двох кілометрів. Комплекс має вигляд рюкзака та спрямованих антен, які треба тримати у руках. Є чотири варіанти таких комплексів, різниця між ними полягає у кількості антен, частотних діапазонів і потужності.

РЕБ «Гарпія». Ілюстративне фото: «Фокус»

Як писав KharkovNEWS.info, прикордонники знищили техніку та укриття ворога у Харківській області. По цілях завдали ударів із повітря.

Джерело

Новости Харькова