Харківські нацгвардійці знищили російський «шахед»

Дрон прямував на цивільну інфраструктуру.

Безпілотник знищили автоматичною зброєю.

Уночі 9 лютого нацгвардійці знищили російський безпілотний літальний апарат типу «шахед». Загарбники намагалися ним уразити цивільні об’єкти. Мобільна вогнева група 5-ї Слобожанської бригади — старший лейтенант із позивним «Молот» і троє сержантів — отримали сигнал щодо ворожої цілі та вирушили до позиції. По «шахеду» відкрили вогонь з автомата Калашникова.

«Користуючись планшетом, офіцер вказав місце для більш вигідної позиції. Почувши акустичне наближення «Шахіду», «Молот» знайшов його у тепловізор та вказав напрямок для одного з сержантів, який зловив ворожий БПЛА струмом прожектору. За командою гвардійцями трасуючими набоями був відкритий вогонь по «Шахіду» з АК-74. В результаті злагоджених дій слобожанських гвардійців ворожа ціль була знешкоджена», — повідомили у 5-й Слобожанській бригаді Нацгвардії України.

Як писав KharkovNEWS.info, 9 лютого опівночі Росія вдарила безпілотниками по селу Коропове у Зміївській громаді. Після обстрілу сталася площа на території ресторанного комплексу. Постраждав 46-річний охоронець. Також було влучання у приватному житловому секторі та на території бази відпочинку.

Джерело

Новости Харькова