Харківська область отримала більше мільярда гривень на відбудову

В регіоні ремонтують 56 об'єктів.

У 2023 році Харківська область отримала з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії понад 1 мільярд 128 мільйонів гривень. 

Про це повідомили засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у Харкові. Ще 58 мільйонів на відбудову дали з обласного бюджету, і 5,2 мільйонів — з місцевих.

За ці гроші зараз ремонтують 56 об’єктів, з них 42 — багатоквартирні будинки, вісім закладів охорони здоров’я, чотири заклади освіти, дві адміністративні будівлі. У минулому році на проведення аварійно-відновлювальних робіт витратили набагато менше, 303 млн грн, але відбудували більше зруйнованих будівель — 77.

Усього в Харківській області області внаслідок російської агресії  було зруйновано близько 30 тисяч об’єктів. Найбільше постраждав житловий фонд. Власники майна мають право звернутися за компенсацією збитків за програмою «єВідновлення». Харківська область — лідер в Україні за кількістю поданих заявок. Зареєстровано 16 541 звернень, 3719 заявників Харківщини уже отримали грошову допомогу на загальну суму 303 млн. грн.

Перший заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков доручив місцевій владі за потреби збільшити кількість комісій, щоб пришвидшити темпи оформлення відповідних чек-листів. 

Джерело

Новости Харькова