Харківська лікарня купляє дорогий папір

Підрядника обрали без проведення аукціону.

За упаковку паперу сплатять 237 гривень.

Комунальне некомерційне підприємство Харківської облради «Обласна клінічна психіатрична лікарня №3» планує придбати папір на загальну суму 95 987 гривень. Усього мають поставити 405 упаковок паперу. Це буде папір для ксерокса А-4 та нотаток. За одну упаковку сплатять 237 гривень, що дорожче, ніж купляють інші замовники. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Угоду уклали з ФОП Клименко Вікторія Вікторівна. Сума договору склала понад 95 000 гривень. Тендер не проводили, підрядника визначили без проведення торгів. Варто зазначити, що наприкінці 2023 року — на початку 2024 року середня ціна закупівлі паперу у Харківській області становила 160 гривень за пачку, переважна більшість замовників купує папір до 200 гривень за пачку», — розповіли у ХАЦі.

Зокрема, Харківська міська лікарня №18 віддає за упаковку паперу 154 гривні, комунальне підприємство «Благоустрій міста Ізюма» — 158 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківське комунальне підприємство хоче купити риби на 17 мільйонів гривень

У ХАЦі зазначили, що раніше Обласна клінічна психіатрична лікарня №3 проводила відкриті торги. У 2022 році у них брали участь по п’ять учасників, навіть, коли були невеликі кошти. У 2023 році також аукціони проводилися відкрито. Проте у 2024 році лікарня самостійно обрала підрядника.

«На даний момент у лікарні немає керівника. Ще в липні 2023 року на два місяці в. о. директора призначили Олександра Сніжка, але з того часу ситуація не змінилась. Крім того, право підпису від лікарні є у Володимира Рябка — депутата Харківської облради від забороненої партії «ОПЗЖ», — розповів Антикорупційний центр.

Нагадаємо, Рябко кілька разів подав свою кандидатуру на посаду гендиректора Обласної клінічної психіатричної лікарні №3.

Джерело

Новости Харькова