Харків’янку судитимуть за підтримку Росії у соцмережах

Жінці оголосили підозру.

Колаборантка поширювала дописи про те, що нібито Росія не нападала на Харків.

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили 55-річну жительку Харкова у розповсюдженні в інтернеті матеріалів із виправдовуванням збройної агресії Росії проти України. Робила вона це у забороненій в Україні російській соцмережі «Однокласники». Про це повідомив речник управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

«У цих матеріалах харків’янка виправдовувала збройну агресію рф проти України, визнавала її правомірною, а також підтримувала загарбницькі дії вищого керівництва рф. На своїй сторінці зловмисниця публічно закликала до підтримки збройних формувань, окупаційної адміністрації держави-агресора та до співпраці з ними», — розповіли в СБУ.

Харківська обласна прокуратура опублікувала декілька дописів, які поширила жінка.

«Харьков — русский город! А Россия не нападала на Харьков. Она просто вернулась домой», — сказано в одному з них.

«Если бы военная операция не началась, то танки были бы в Белгороде!», — зазначено в іншому репості.

Жінці оголосили підозру за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Як писав KharkovNEWS.info, 17 березня Чугуївський міський суд Харківської області виніс вирок 24-річній мешканці Чугуєва, яка розповідала глядачам під час прямого ефіру у соціальній мережі TikTok про те, що мріє про приїзд російського президента Путіна. Жінку позбавили права обіймати посади в органах державного або місцевого самоврядування на 11 років.

Джерело

Новости Харькова