Харків’янин убив та розчленував знайомого

Чоловіки посварилися під час застілля.

80-річний чоловік убив сокирою 84-річного гостя, потім розчленував тіло та закопав у садовому товаристві.

21 січня до поліції надійшло повідомлення від 45-річної жінки про те, що вона виявила у квартирі свого 80-річного батька тіло людини без голови та рук. Жінка сказала, що останній раз батько виходив на зв’язок кілька днів тому. За адресою виїхали слідчі.

Поліцейські вилучили одяг убитого та можливі знаряддя вбивства, опитали мешканців багатоповерхівки. Як виявилося, напередодні пенсіонер спілкувався з 84-річним жителем району, який жив у сусідньому будинку.

Місце мешкання цього чоловіка встановили. Однак стало відомо, що він не з’являвся вдома два дні. За результатами розтину тіла з’ясували, що вбитий — саме цей 84-річний чоловік. Іншого чоловіка, батька заявниці, виявили на автобусній зупинці по вулиці Академіка Павлова, він хотів виїхати з Харкова.

Пенсіонер розповів слідчим про вбивство. За його словами, 19 січня удень він зустрів дорогою 84-річного чоловіка та запросив у гості. Вдома вони вживали алкоголь, поки ввечері не посварилися. 80-річний чоловік вдарив гостя сокирою в обличчя та пішов спати. Вранці вирішив позбавитися тіла.

«Щоб приховати сліди злочину, розчленував і наступного дня вивіз частини тіла на тачці за межі Харкова та закопав їх на території садової ділянки. Після цього зловмисник мав намір виїхати на територію іншої області, а потім покинути межі України, однак був затриманий працівниками карного розшуку», — розповіли в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Зловмиснику оголосили підозру. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Частини тіла знайшли у тому місці, на яке вказав зловмисник. У поліції уточнили, що садове товариство, де пенсіонер прикопав частини тіла вбитого, знаходиться під Харковом, раніше було окуповане.

Фото: ГУ Нацполіції в Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, у вересні 2022 року у Краснограді 48-річний чоловік убив матір. Суд призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Джерело

Новости Харькова