Харків’янам нав’язують фейки про газ

Людей по всій Україні закликають не сплачувати за розподіл газу.

У соціальних мережах на початку опалювального сезону зросла кількість закликів до споживачів газу.

Людям масово пишуть повідомлення про те, що начебто не потрібно сплачувати за розподіл газу. У «Газмережах» просять не вірити анонімним повідомленням, бо сплату за цю послугу ніхто не відміняв.

«Соціальними мережами продовжується поширення фейків щодо начебто відміни плати за доставку газу, повернення коштів та подібної недостовірної інформації. Масове розповсюдження, напередодні холодів, фейкових новин може використовуватись ворогом для розхитування ситуації у енергетичній сфері, мати на меті зрив опалювального сезону, позбавлення критичної інфраструктури коштів, необхідних для ремонтів. Адже саме за рахунок коштів, що сплачують споживачі за розподіл (доставку газу) функціонує критична газова інфраструктура Харківської області, проводяться ремонти газопроводів, відновлюється газопостачання після обстрілів, повертається газ у домівки деокупованих громад», — повідомили у Харківській філії «Газмереж».

Також харків’ян закликають не передавати через соцмережі невідомим особам свої персональні дані, направляти скарги адміністрації соцмереж щодо поширення невідомими особами фейкових новин та довіряти достовірним джерелам інформації.

Джерело

Новости Харькова