Харків попросив Австрію допомогти з відбудовою шкіл

Чотири школи у Харкові повністю зруйновані.

Під час зустрічі з надзвичайним та повноважним послом Австрії в Україні Арадом Бенкьо Ігор Терехов попросив допомогти відбудувати у Харкові зруйновану через війну школу. 

На зустрічі говорили щодо можливостей залучення громадських організацій та бізнесу Австрії до відбудови Харкова та нових шляхів співпраці. За словами Ігоря Терехова, школи та дитячі садки є одними з пріоритетних об’єктів у відбудові. Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Сьогодні наше першочергове завдання — якнайшвидше відновити Харків. Було б символічно, якби одна з німецькомовних країн підтримала нас у відбудові першої зі зруйнованих харківських шкіл, де якраз вивчали німецьку мову. Звичайно, ми зацікавлені й у відбудові житла, в тому числі й соціального», — сказав Терехов.

Посол Австрії наголосив, що австрійські програми з будівництва соціального та доступного житла вважаються одними з кращих у Європі, й Австрія хоче допомогти із цим Харкову.

«Ми теж прагнемо допомогти вам у відбудові міста. Це стосується і школи, і соціального житла, досвід у будівництві якого вже маємо», — сказав Арад Бенкьо.

Сьогодні Австрія передала Харкову вісім генераторів. Їх установлять у школах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Харківської області подали найбільше заяв на компенсацію за знищене житло

За даними з основних показників економічного та соціального розвитку Харкова за І квартал 2023 року, які опубліковані на сайті Харківської міської ради, за час війни у Харкові повністю знищені чотири школи. Крім того, пошкоджені 242 будівлі харківських закладів освіти (55% освітнього фонду).

Що пошкоджено:

  • 107 будівель дитсадків (51%);
  • 119 будівель шкіл (63%);
  • 12 приміщень позашкільних закладів (43%);
  • чотири будівлі управлінь освіти (44%).

Як писав KharkovNEWS.info, Харківська область отримає найбільшу субвенцію на будівництво укриттів у школах. Кабмін розподілив Харківщині 224,7 мільйона гривень.

Джерело

Новости Харькова