Фірма знизила ціну асфальту для однієї громади на Харківщині

"Легіонбуд" указав більш низькі ціни для Чугуєва за асфальт і щебінь.

Вартість договору за капремонт дороги склала 1 351 281,63 гривні.

12 липня комунальне підприємство «Чугуївський комунальний комплекс» підписало угоду із фірмою «Легіонбуд» щодо проведення капітального ремонту під’їзної дороги до алеї Слави на кладовищі по вулиці Преображенської у Чугуєві. Ціни на щебінь та асфальт виявилися нижчими, ніж «Легіонбуд» пропонував іншим громадам Харківщини. Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

До цього із «Легіонбудом» підписали угоди кілька громад Харківської області. Вони стосувалися поточного ремонту доріг. Фірма пропонувала асфальтобетонну суміш типу Б і марки 1 в основному за 6360 гривень за тонну (без вартості доставки). У договорі із «Чугуївським комунальним комплексом» асфальтобетонна суміш указана за ціною 5300 гривень за тонну.

Щебінь також виявився дешевшим. У минулих договорах з іншими громадами «Легіон» указував ціну на щебінь у розмірі 1776 гривень за кубометр. Наразі в угоді з КП «Чугуївський комунальний комплекс» щебінь коштує 1480 гривень (без доставки).

Товариство з обмеженою відповідальністю «Легіонбуд» належить Євгенію Чаплигіну та Олегу Гуменюку з ізраїльським громадянством. Директором фірми із березня 2023 року указаний Юрій Полянський. Олег Гуменюк є засновником ще однієї фірми — «Блекбіт», її директором указаний Микола Крамний. Останній є серед засновників ТОВ «Зевс Інвест», також сюди входять Сергій Майборода й Володимир Звягінцев.

Майборода зі Звягінцевим раніше були вказані як засновники «СК «Олімпбуд». Наразі директором і засновником цієї фірми значиться Юрій Полянський.

Як писав KharkovNEWS.info, проведення поточного та капітального ремонту доріг у Харківській області громади найчастіше замовляють у фірми «Легіонбуд». Однак фірма пропонує щебінь та асфальт за одними з найвищих цін. «Легіонбуд» купує асфальтобетонну суміш у Харкові, щебень — на Полтавщині.

Джерело

Новости Харькова