Експоліціянт допитував затриманих в окупованому Вовчанську

Зрадника оголошено у розшук, йому загрожує довічне покарання.

Колишній співробітник поліції добровільно зголосився працювати на окупантів «слідчим».

Торік у квітні під час окупації Вовчанська обвинувачений — вже колишній начальник сектору дізнання відділу поліції №1 Чугуївського РУП ГУНП —  добровільно пішов на співпрацю з представниками РФ та обійняв посаду «слідчого» у псевдовідділі поліції. 

Зрадника оголошено у розшук. Фото: Харківська обласна прокуратура

«Експоліціянт проводив огляди місця подій, допитував незаконно затриманих осіб та патрулював місто разом з російськими військовими», — розповіли в Харківській обласній прокуратурі.

Згодом зрадника «підвищили» до так званого «начальника слідчого відділу». Для роботи обвинувачений отримав автівку «УАЗ-Патріот» з латинською літерою «Z».

Нині зрадник переховується від українського правосуддя на території РФ, його оголошено у розшук.

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно експоліціянта за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Справу розглядатимуть у Чугуївському міському суді Харківської області.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Балаклії під час окупації міста підрядився охороняти загарбників. Колишній поліцейський став колаборантом.

 

Джерело

Новости Харькова