До Харкова повертаються діти шкільного віку: у міській раді назвали кількість учнів

Переважна більшість дітей навчається онлайн, за винятком учнів метрошколи.

У Харкові проходить освітня концеренція Kharkiv: education under ground, на якій обговорюють можливі форми організації навчання.

На конференції йдеться, зокрема, про те, що два роки повномасштабної війни усі харківські діти змушені навічатися онлайн. За парти повернулися 2500 учнів метрошколи (переважно початкова школа), одного міського ліцею у Слобідському районі (тут за допомогою донорів облаштували протирадіаційне укриття) та школярі приватних закладів освіти.

За даними міського департаменту освіти, у Харкові перебувають трохи менше половини учнів від кількості дітей, які навчалися у місті на початку великої війни. 

«Кількість дітей зменшилась всього на 10%. Якщо до війни було 120 000 дітей, то зараз 108 000 дітей. Ми навчаємо 108 000 дітей по усьому світу. Але слід відзначити: якщо перешого вересня 2022 року у місті було 31 000 дітей, то зараз їх 56 000», — повідомила на конференції директор департаменту освіти міськради Ольга Деменко.

Від початку повномасштабної війни кількість учнів у Харкові скоротилася на 15 000, повідомляли у міськраді восени 2023 року. До 1 вересня 2023 року до міста повернулися 40% школярів, у 2022 році у місті перебували від 25 до 27% учнів.

Аби втримати дітей, у Харкові організували першу метро-школу, у якій навчаються майже 2500 дітей. У кожному районі міський голова Ігор Терехов обіцяє побудувати по одному підземному укриттю, де діти будуть навчатися увесь обочий день. Роботи завершуються у першому укритті, в Індустріальному районі. У цій школі у дві зміни зможуть навчатися 900 дітей. У середині лютого 2024 року стало відомо про те, що почали розробляти проєктну документацію для підземного укриття у районі Новожанове.

Про початок будівництва інших шкіл поки що нічого невідомо. 

 

Джерело

Новости Харькова