До Харкова евакуювали двох коней з розбитої конюшні під Авдіївкою

Голодні тварини бігали серед руїн міста.

Незвичайна рятувальна операція — поліцейські та волонтери врятували двох коней з Авдіївки.

Навесні 2023 року росіяни розбили ферму в Ласточкіному. Тоді загинуло близько 300 тварин. Коней, які вижили, евакуювали разом з власником, але двоє якимось чином втекли і бродили околицями. Вони здичавіли та не давались у руки людям.

Тоді місцеві поліцейські звернулися до харківських волонтерів із некомерційної організації Порятунок тварин Харків. Вони разом придумали план: професійний конюх на власному коні під’їде до втікачів, ті побачать свого та підуть за ним. 

«Але по приїзді в Ласточкине коней не знайшли. Обшукали все — нікого. Тоді поліцейські підрозділу «білі янголи»» вирушили у справах до Авдіївки і там побачили їх — витончені постаті на тлі руїн. У пошуках їжі гнідки проскакали з п’ять кілометрів з села до міста», — розповіли в управлінні Нацполіції в Донецькій області.

Мобільного зв’язку в тих місцях немає, тому правоохоронці швидко повернулися до волонтерів і вже разом з ними почали ловити коней. План спрацював: новий кінь на ім’я Авантюра зацікавив втікачів, і вони потроху пішли за ним. 

Так і дісталися до сусіднього села, звідки тварин евакуювали в Харківську область вантажівкою в супроводі військових. 

Як писав KharkovNEWS.info, минулого року з харківського передмістя вивезли під обстрілами 50 коней Дергачівської дитячо-юнацької кінно-спортивної школи. 

Джерело

Новости Харькова