Директору харківської лікарні загрожує 12 років тюрми за нарахування «вірусних» премій

Чоловік нараховував собі доплати для медиків, які лікували пацієнтів із коронавірусом.

До Орджонікідзевського райсуду Харкова спрямували обвинувальний акт щодо директора харківської лікарні, який заволодів більше ніж двома мільйонами гривень бюджетних коштів.

Слідчі встановили, що директор виписував собі доплати у розмірі 300 відсотків від зарплатні як медику, який працює із хворими на коронавірус. Проте насправді він не належав до категорії співробітників, яким мали надаватися такі доплати. Премії чоловік призначав собі із листопада 2020 року по лютий 2022 року. За цей час йому безпідставно нарахували доплат на понад два мільйони гривень.

«Схема» ділка-лікаря полягала у наступному. Він достовірно знав, що є затверджений вичерпний список працівників лікарні, що залучені до надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою COVID-19. Вказаним особам були гарантовані доплати в розмірі до 300% заробітної плати. Директор лікарні не був внесений у вказаний список, проте гроші собі він таки вирішував нарахувати, оформлюючи це незаконними наказами», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо директора лікарні склали за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю до трьох років та з конфіскацією майна. 

Як писав KharkovNEWS.info, директор цієї лікарні — це 75-річний чоловік. Він уже не очолює медзаклад. Викрили директора та оголосили йому підозру у грудні минулого року.

Джерело

Новости Харькова