Будівлю селищної ради у Старому Салтові відремонтують за 62 мільйони гривень

Департамент ХОВА замовив послугу.

Будівлю відремонтують майже за 62 мільйони гривень.

У червні департамент капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації уклав угоду з приватним підприємством «Будівельно-проектна компанія «Форсайт» послуги щодо проведення капремонту багатофункціональної нежитлової будівлі у селищі Старий Салтів. Вартість робіт складе 61 548 567,50 гривні. Суму сплатять протягом трьох місяців після виконання робіт.

Будівля знаходиться по вулиці Перемоги, 14. У ній розташовується амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1, Центр надання адміністративних послуг та селищна рада. Ціни на обладнання та матеріали завищені. Про це пишуть «Наші гроші» з посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

«Деякі ціни у підсумковій відомості ресурсів перевищують ринкові. Так, 23 водонагрівачі Atlantic Steatite Slim VM 80 D325-2-BC об’ємом 80 л та потужністю 2,1 кВт замовили по 16 200 грн (тут і далі тендерні ціни без ПДВ). За даними агрегатора цін Hotline, нині в інтернет-магазинах вони продаються по 9280-10 949 грн. У відомих магазинах «Розетка», «Комфі» та «Епіцентр» ціна складає 10 419 грн, що в півтора раза дешевше від тендеру», — зазначили у «Наших грошах».

Також завищення знайшли при закупівлі теплоакумулюючого бака КНТ ЕА-00-2000 на 2000 літрів. Його купляють за 101 000 гривень, тоді як в інтернет-магазинах пропонують такий же за 52 000 гривень (неізольований) і 68 000 (ізольований). За метр мідного силового кабелю ВВГнг-LS 3х2,5 сплачують по 81 гривні. Наприклад, компанія «Укрпровід» пропонує кабель удвічі дешевше — по 40 гривень за метр (без ПДВ).

Фінішну шпаклівку департамент купує по 48 гривень за кілограм, в інтернет-магазинах її можна придбати від 10 до 18 гривень.

Приватне підприємство «Будівельно-проектна компанія «Форсайт» створили влітку 2022 року у місті Умань (Черкаська область). Засновником указаний місцевий житель Роман Мовчан. Як пишуть «Наші гроші», людина з таким ім’ям у 2015 році брала участь у виборах до Харківської обласної ради від партії «Батьківщина», однак не була обрана.

Торги щодо капремонту будівлі у Старому Салтові стали першими відкритими торгами, які виграла «Будівельно-проектна компанія «Форсайт». В аукціоні також брала участь харківська фірма «Голден і К». Виконати всі роботи з капітального ремонту будівлі фірма-переможець має до 25 грудня 2024 року.

Наразі виконуючою обов’язки директора департаменту капітального будівництва Харківської обласної військової адміністрації є Євгенія Іванська. Раніше вона очолювала департамент державної архітектурно-будівельної інспекції. Однак у 2020 році була відсторонена від посади через «численні скарги громадськості та суб’єктів містобудування».

Фото: «Наші гроші»

Як писав KharkovNEWS.info, на ремонт будівлі міськради на Харківщині витратять 130 мільйонів гривень. 15 червня департамент капітального будівництва  ХОВА оголосив тендер щодо закупівлі послуги із проведення аварійно-відновлювальних робіт (капремонту) адміністративної будівлі Ізюмської міської ради, розташованій на площі Центральній, 1, в Ізюмі.

Джерело

Новости Харькова