Будинок у Старому Салтові збираються ремонтувати за завищеними утричі цінами

Йдеться про відновлення багатоквартирного будинку по вулиці Культури, 12.

Департамент  капітального будівництва Харківської ОВА збирається укласти договір про ремонт багатоквартирного будинку за завищеними цінами.

До такого висновку дійшли аналітики «Харківського антикорупційного центру», проаналізувавши дані тендеру на ProZorro.

Департамент збирається укласти угоду з ТОВ «Будсоюз» про відновлення багатоквартирного будинку по вулиці Культури,12 у Старому Салтові, який постраждав під час обстрілів. При  цьому у кошторисі ціни на будматеріали та обладнання завищені в рази у порівнянні з цінами, що пропонують інші підрядники на тендерах департаменту капбудівництва ХОВА.

Наприклад, цементно-піщана суміш у підрядника коштує  19,90 грн за кілограм з доставкою. В будмаркетах цей товар з доставкою коштує 5 гривень — майже вчетверо дешевше. Інші підрядники обласного департаменту теж зазначають менші ціни. Наприклад, на переможець тендеру на ремонт будинку по вулиці Східній, 10 у тому ж таки Старому Салтові вказав вартість ЦПС 6,43 гривні за кілограм. Профнастил ПС-10 RAL “Будсоюз” вказує по ціні 864 гривні за квадратний метр, а інший підрядник для об’єкту в тому ж Старому Салтові – 442 гривні за квадратний метр. У “Житлобуд-2” ціна такого профнастилу становить 464 гривні за квадратний метр, що фактично удвічі дешевше, ніж у “Будсоюз”.

Також завищені ціни на металеве огородження покрівлі, утеплювач для горища, труби та інші будматеріали. 

Як писав KharkovNEWS.info, у Змієві планують витратити пів мільйона гривень на ремонт туалета для чиновників.

Джерело

Новости Харькова