Британська машина розмінування підірвалася у Харківській області

Armtrac обстежував польову дорогу.

Під машиною спрацювали дві міни.

У вівторок 17 жовтня у Харківській області підірвалася механізована машина розмінування. Вона очищала польову дорогу від вибухонебезпечних предметів. Під робочим валом підірвалися, за попередньою інформацією, дві протитанкові міни. Унаслідок підриву ніхто не постраждав. Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

«Завдяки тому, що сапери працювали із використанням сучасної техніки, постраждалих серед особового складу немає. Машина отримала незначні пошкодження, що будуть усунені, і техніка знову буде функціонувати», — розповіли у ДСНС.

Завдяки машинам розмінування вдається прискорити процес розмінування та зробити його безпечнішим для саперів. Наразі у ДСНС України є 15 машин розмінування, вони обстежують деокуповані території. На сьогодні ними обстежено майже 300 гектарів.

«Машини механізованого розмінування — техніка, яку, перш за все, потребують сапери ДСНС. Адже вона рятує життя не лише мирного населення, але й піротехніків», — зазначили у ДСНС.

Фото: ДСНС України

Як писав KharkovNEWS.info, 17 жовтня у полі поблизу села Піски-Радьківські Борівської громади Ізюмського району трактор підірвався у балці на невідомому предметі. Водій загинув на місці.

Джерело

Новости Харькова