Біля харківського бару з’явився історичний гусеничний трактор

Це Т-74, одна з наймасовіших моделей тракторів, які випускав минулого століття ХТЗ.

Справжній трактор, а не макет, зустрічає відвідувачів однойменного гастропабу у районі ХТЗ.

Таким чином у закладі вирішили збільшити відвідуваність і поставили справжній Т-74, який Харківський тракторний завод випускав у минулому сторіччі. 

«Тепер traktor_gastrobar має свій справжній трактор, щоб дивувати та робити відвідання ресторану більш емоційним. Ще тривають роботи по його вдосконаленню. Скоро закінчимо», — повідомили у гастробарі.

Як зазначив дослідник Харкова Іван Пономаренко, арт-об’єкт рестораторів — справжній трактор, на відміну від макета у Тракторозаводському сквері.

«Т-74 випускався з 1962 по 1983 рр., це був розвиток конструкції першої дизельної машини заводу, ДТ-54 (1949). Взагалі, в Харкові мешканці завжди пишались літако-танко-тракторо-паротяго-будуванням, але хоча б 1 екземпляр з того, що випускали ці харківські заводи, могли побачити тільки працівники цих заводів. Бо всі пам’ятники знаходились на їх закритій території. Проте харківські трактори є в історичних музеях Полтави, Дніпра та багатьох селах по всій Україні», — написав у Фейсбук Пономаренко.

Т-74 був однією з наймасовіших моделей, що випускалися в СРСР гусеничних машин тягового класу 3 т. Їх випустили 880 792 штук.

Джерело

Новости Харькова