Бібліотекам у Харківській області передали книжки з резерву МОН

До двох регіонів відправили 15 000 книжок.

Книжки отримають шкільні бібліотеки.

Міністерство освіти і науки України відправило Черкаській та Харківській області 15 000 книжок. Це художня література, яка належить до резерву МОН. Книжки передали за проєктом «Українським дітям — українську книгу». Проєкт триває з березня минулого року. Спочатку він був спрямований на підтримку дітей-переселенців, потім з’явилася ще одна мета — популяризація читання. Наразі МОН готує до відправлення книжки для бібліотек у Рівненську, Одеську та Миколаївську області.

Окрім цього, в Україні друкують підручники для п’ятих і шостих класів Нової української школи. Значну частину надрукують за кошти із державного бюджету, решту допоможуть оплатити партнери та донори. Також МОН шукає додаткові інвестиції, аби у кожного учня були підручники.

«Окупанти цілеспрямовано нищать освітню інфраструктуру, розграбовують школи на тимчасово окупованих територіях і палять українські книжки. Утім забезпечення дітей літературою, і навчальною, і художньою, залишається для нас важливим завданням», — зазначили у Міністерстві освіти і науки.

Фото: Оксен Лісовий

Як писав KharkovNEWS.info, міський голова Ігор Терехов провів першу зустріч з батьками школярів у Шевченківському районі. На зустріч прийшли 130 людей. Говорили про те, як саме будуть навчатися діти в школах з 1 вересня — дистанційно чи за змішаною формою.

Джерело

Новости Харькова