Звільнили харківського воєнкома

Полковник Володимир Арап працюватиме в іншому регіоні.

Володимира Арапа звільнили з посади начальника Харківського терцентра комплектування.

За інформацією KharkovNEWS.info, полковник Арап не виконує обов’язки з 8 липня. Його буде призначено до одного з військкоматів України. Причина ротації невідома.

Хто керуватиме Харківським територіальним центриом комплектування та соціальної підтримки, поки що достіменно невідомо. Є інформація, що буде призначений один із начальників військкоматів Донеччини.

Нагадаємо, наприкінці червня 2022 року після гучного скандалу зі звільненням Одеського віськового комісара в усіх областях України почали перевіряти територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Були створені комісії для перевірки роботи ТЦК, до складу яких увійшли співробітники Національної поліції, Держбюро розслідувань, Служби безпеки України та Національного агентства з питань запобігання корупції. Комісія буде перевіряти, зокрема, спосіб життя керівництва ТЦК та відповідність роботи військкоматів чинному законодавству (як працює, чи є скарги). Перші результати комісія має надати за місяць. Відповідальним за роботу комісії президент призначив першого заступника міністра оборони України, генерал-лейтенанта Олександр Павлюка.

Володимир Арап очолив Харківський ОТЦК восени 2021 року, до цього очолював Шевченківський районний військовий комісаріат.

Нагадаємо, першого червня 2023 року Арап говорив, що план мобілізації для Харківщини став більш адекватним. У березні цього року він казав про те, що мобілізаційний план для регіону трохи завищений. 

«Нам дають плани в рази менші, ніж на Дніпропетровську область, хоча на початок війни ресурсів у нас  було більше», — каже Володимир Арап.

Джерело

Новости Харькова