Звідки на Харківщині планують оголосити примусову евакуацію (перелік)

Цього разу планують евакуювати родини з дітьми.

У ХОВА готуються оголосити рішення щодо примусової евакуації з десяти населених пунктів у трьох громадах Куп’янського району.

Як тільки рішення буде прийнято, почнуть евакуювати родини з дітьми з Кіндрашівської, Куп’янської та Курилівської громад. У цих громадах мешкають 275 дітей: 31 дитина у Кіндрашівській громаді, 163 дитини у Куп’янській громаді та 81 дитина — у Курилівській. Перелік населених пунктів із кількістю дітей, які потребують евакуації, оприлюднило «Суспільне» із посиланням на речницю голови Харківської обласної військової адміністрації Олену Шаповал.

До переліку потрапили:

Кіндрашівська громада:

1. Село Кіндрашівка (17 дітей),

2. Село Тищенківка (14 дітей).

Куп’янська громада:

1. Місто Куп’янськ, район цукрозаводу, лівий берег річки Оскіл (14 дітей),

2. Селище Куп’янськ-Вузловий (78 дітей),

3. Селище Ківшарівка (71 дитина).

Курилівська громада:

1. Село Глушківка (7 дітей),

2. Село Колісниківка (7 дітей),

3. Село Курилівка (16),

4. Село Новоосинове (38 дітей),

5. Село Подоли (13 дітей).

Як писав KharkovNEWS.info, 25 жовтня голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що зараз розглядається рішення щодо примусової евакуації з трьох громад Куп’янського району. Рішення у процесі прийняття. Окрім цього, евакуюватися рекомендують мешканцям Борівської громади Ізюмського району.

Нагадаємо, обов’язкова евакуація у Куп’янському районі була оголошена 9 серпня. Рішення стосується 53-х населених пунктів, які знаходяться близько до зони бойових дій.

Джерело

Новости Харькова