Засновник шлюбного агентства з Китаю хоче відбудовувати Харківську область

Мей Аісі зустрівся із заступником голови ХОВА.

Мей Аісі народився у Китаї, потім переїхав до Харкова та заробляв на українських наречених. Тепер чомусь хоче відновлювати Харківщину.

15 серпня Харківська обласна військова адміністрація повідомила про те, що китайська будівельна компанія «Фьюче Інтеленженс» хоче взяти участь у відновленні Харківщини. Це питання обговорили на зустрічі заступник голови ХОВА Михайло Харнам і представник «Фьюче Інтеленженс» Мей Аісі. Зокрема, в адміністрації зазначили, що сторони готові спілкуватися щодо загальної концепції співпраці, аби ця компанія могла доєднатися до відновлення регіону після перемоги.

«В свою чергу представник будівельної компанії Мей Аісі зазначив, що інвестиції з боку китайської фірми можуть бути значними, а будівництво — масовим. Іноземні інвестори пропонують створювати або відбудовувати цілі райони, в яких можуть бути як житлові будинки, так і будівлі для підприємств», — розповіли у ХОВА.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, Мей Аісі не приїхав Китаю зараз, він уже близько 20 років мешкає у Харкові. У 2002 році почав навчатися у харківському коледжі, потім вступив до Харківської академії мистецтв. У 2012 році одружився з українкою. За деякий час створив шлюбне агентство.

«Спочатку українсько-китайське подружжя заснувало компанію, яка займалась поставками товарів у сфері імпортно-експортного бізнесу. Згодом Мей Аісі відкрив шлюбне агентство, що пропонувало китайським чоловікам за великі кошти підшукати молодих українських жінок для шлюбу», — розповіли у ХАЦі.

У 2017 році ЗМІ писали про те, як Мей Аісі «розбагатів на українських дружинах». Зокрема, розповідалося про те, як він у віці 28 років познайомився із 16-річною дівчиною. Потім до нього стали звертатися чоловіки. Вони просили, щоб він допоміг їм знайти «хорошу українську дружину». І Аісі вирішив створити клуб знайомств Culove Dating Club. У ньому підшукували українських жінок для китайських чоловіків.

«Участь у вечірці із 30-ма українками у Харкові коштувала китайському холостяку $10 тис. Постійне членство у клубі (включало 8 побачень) вартувало близько $15 тис. А за $45 тис. клуб зобов’язувався знайти клієнту дівчину, яка повністю відповідає його вимогам», — повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Окрім шлюбного бізнесу, Мей Аісі займався разом із дружиною блогерством у соцмережах Китаю. На початку 2023 року розлучився. На початку війни його китайські соцмережі заблокували, оскільки він публікував відео бойових дій в Україні. Минулого року Мей Аісі опублікував відео начебто з російсько-української війни, однак насправді це був Ліван у 2020 році. Це помітили підписники, він вибачився. 

У департаменті містобудування та архітектури ХОВА на запит ХАЦу повідомили, що компанія «Фьюче Інтеленженс» має досвід у будівельній сфері. Вона виконала проєкт з будівництва міста «з нуля» у Китаї.

Як писав KharkovNEWS.info, діджей Бронік будуватиме укриття в школі на Харківщині. Підприємець Андрій Ясинський раніше був відомий як Dj Bronik.

Джерело

Новости Харькова