За фіктивну довідку про інвалідність у Харкові судитимуть голову районної медкомісії

Довідку зробили на замовлення реєстраторки обласної МСЕК, яка брала гроші з ухилянтів.

За відсутності пацієнта медпрацівник видав документ щодо «огляду хворого».

Слідство встановило, що у квітні цього року голова однієї з районних медико-соціальних експертних комісій Харкова видав фіктивну медичну довідку про оформлення другої групи інвалідності.

За даними Харківської обласної прокуратури, він склав неправдивий офіційний документ за відсутності чоловіка та встановив йому другу групу інвалідності.

Голова МСЕК зробив цю довідку на замовлення реєстраторки медичної обласної МСЕК №4 КЗОЗ «Обласний центр медико-соціальної експертизи», до якої безпосередньо і звертались клієнти для оформлення фейкової «групи інвалідності» під ключ.

«Саме вона за гроші організувала процес оформлення фальсифікованої документації у медичних установах Харківщини. У подальшому це сприяло тому, що клієнти — чоловіки призовного віку — ухилялись від мобілізації або виїжджали за кордон», — розповіли в прокуратурі.

Як повідомлялось раніше, правоохоронці викрили реєстраторку. Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо неї за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за обіцянку здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Судовий розгляд триває. 

Судовий розгляд тепер чекає і завідувача МСЕК. Харківська обласна прокуратура направила щодо нього обвинувачення за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) до Московського районного суду м. Харкова.

Максимальна санкція статті — обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть «рятівницю» харківських ухилянтів. Чоловіки платили за послугу від 3000 до 5000 доларів.

Джерело

Новости Харькова