За час війни на Харківщині створили 28 дитячих будинків сімейного типу

Понад 200 дітей-сиріт уже живуть у родинах.

Із початку війни утворили 28 дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

На сьогодні у Харківській області працюють 134 дитячих будинків сімейного типу та 230 прийомних родин. У них виховують 1181 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування. Загалом до альтернативних форм сімейного виховання у регіоні влаштували 97% дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Робота в цьому напрямку не припиняється: за час повномасштабної війни в області створено 28 ДБСТ і прийомних сімей, де родинний затишок і піклування знайшли 238 дітей. Також працюємо з патронатними вихователями, до яких впродовж року влаштували 126 малюків», — розповів Синєгубов.

Крім того, на Харківщині створена 41 родина патронатних вихователів, за якими закріплені 94 дитини. У 2023 році послугу патронату над дитиною (підтримка сімей зі складними життєвими обставинами) отримали 126 дітей. 

Як писав KharkovNEWS.info, у Харківській області обіцяють фінансово підтримувати дитячі будинки сімейного типу. Облрада ухвалила програму на чотири роки. Передбачена одноразова допомога у розмірі 50 000 і 30 000 гривень, а також щомісячна.

Джерело

Новости Харькова