З небезпечних громад Харківщини евакуювали ще 5 дітей з родинами

На сьогодні із двох громад Куп’янщини вивезли 134 дитини.

Триває примусове вивезення дітей з батьками або опікунами з Вільхуватської та Великобурлуцької громад.

За минулу добу евакуйовано 5 дітей з родинами. Таким чином, на сьогодні евакуйовано із двох громад 134 дитини: Вільхуватської — 33; Великобурлуцької — 101. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

До оголошення примусової евакуації, у цих двох громадах залишалась 161 дитина з батьками або опікунами.

Також на Харківщині триває обов’язкова евакуація з Кіндрашівської та Курилівської територіальних громад Куп’янського району. Внутрішньо переміщених осіб заселяють до місць компактного розташування як у Харкові, так і в інших тергромадах області. Для заселення доступно понад 3000 місць.

«Це той резерв, куди ми можемо заселити вже зараз. У разі збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб, кількість місць може бути збільшеною до 15 000. Водночас працюємо з міжнародними партнерами задля покращення умов проживання ВПО, посилення матеріально-технічної бази місць компактного проживання», — зазначив Олег Синєгубов.

У Валківській громаді для тимчасового проживання внутрішньо переміщених людей облаштували багатоквартирний комплекс.

Крім того, переселенців з Харківщині готові розмістити і в інших регіонах країни — Житомирській, Полтавській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях, повідомили в ХОВА.

Як писав KharkovNEWS.info, рішення про примусову евакуацію із двох громад Куп’янщини ухвалили 7 березня. Протягом 15 березня з Куп’янщини евакуювали 26 дітей з родинами.

Окрім цього, із 57 населених пунктів Куп’янського району оголошена обов’язкова евакуація. Вона стосується родин із дітьми, що мешкають у Кіндрашівській і Курилівській громадах (знаходяться найближче до лінії фронту).

Джерело

Новости Харькова