З Куп’янського району евакуювали 236 дітей

Залишилося вивезти ще 55 дітлахів.

Небезпечні райони мають покинути усі діти. 

Як повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації, у межах примусової евакуації з Куп’янського району в безпечні місця залишилося евакуювати 55 дітей.

«З Куп’янщини вже евакуювали 236 дітей. Евакуація йде важко, оскільки деякі сім’ї налаштовані залишатися, однак ми продовжуємо наголошувати на тому, що варто виїжджати. Іншого шляху не буде, наше завдання — вивезти з небезпечних напрямків дітей», — наголосив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки відмовляються від евакуації дітей з небезпечних сіл Харківської області 

Також керівник області розповів, що наразі агресор використовує на Куп’янському напрямку важку техніку.

«Ворог обрав пріоритетним Куп’янський напрямок і його мета — будь-якими цілями досягти результату. За інформацією нашої військової розвідки, завезено додаткові боєкомплекти, проведено чергову ротацію. За добу наші воїни відбили 7 ворожих штурмових атак по цьому напрямку і далі тримають оборонні позиції. Ми також аналізуємо дії ворога, поповнюємо резерви і посилюємо фортифікаційні споруди», — сказав Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, 28 жовтня Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про примусову евакуацію з Куп’янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп’янського району.

2 листопада це рішення підтримав Координаційний штаб із питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану Міністерства із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Згідно із рішенням, примусовій евакуації підлягають родини з дітьми, які залишилися у населених пунктах, розташованих у шести громадах Куп’янського району — Кіндрашівській, Куп’янській, Курилівській, Петропавлівській, Дворічанській та Вільхуватській: селах Кіндрашівка, Тищенківка, місті Куп’янськ, селищах Куп’янськ-Вузловий і Ківшарівка, селах Глушківка, Колісниківка, Курилівка, Новоосинове, Подоли.

Джерело

Новости Харькова