Учительку історії, яка раділа бомбардуванням Харкова, судитимуть

Колаборанткою виявилася жінка із Куп'янського району.

Колаборантка заявляла, що Україна нібито є частиною Росії.

Слідчі оголосили підозру 63-річній жительці села Новоосинове Курилівської громади (Куп’янський район), яка під час окупації підтримувала дії Росії. Слідчі встановили, що у серпні минулого року жінка публічно заперечувала збройну агресію Росії проти України та раділа, що росіяни обстрілюють Україну.

«Маючи проросійськи погляди, жінка захоплювалась окупантами і висловлювалась на кшталт того, що «Украина является частью россии». «Наши орлики летят бомбить националистов и фашистов», — запевняла своїх знайомих колаборантка та повторювала тези кремлівської пропаганди», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергія Болвінова, колаборантка, якій оголосили підозру, — це учителька історії. Перед деокупацією жінка їздила до російського Курська на «підвищення кваліфікації», проте впровадити російські стандарти у школі не встигла, оскільки село деокупувала українська армія. Колаборантка не втекла із села, сподівалася, що її не викриють.

«Все життя викладала в сільській школі, а коли до Новоосинового прийшли окупанти, почала виступати публічно. 63-річна вчителька з Куп’янського району виявилася палкою прихильницею агресора», — розповів Болвінов.

Підозру жінці сформували за ч. 1 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові викрили шанувальника «русского мира», який закликав до денацифікації України. 36-річний чоловік публічно підтримав збройну російську агресію.

Джерело

Новости Харькова