У саду Шевченка затримали велосипедистів, які коригували ворожі удари по Харкову

Двоє безробітних харків'ян працювали на ворога.

Співробітники СБУ затримала двох безробітних, які збирали інформацію про розташування Сил оборони у Харкові і передавали російському куратору.

Групу коригувальників викрили кіберфахівці СБУ. Молодиків на велосипедах затримали у саду Шевченка на наступний день після атаки російських безпілотників по Харкову.

«Коригувальниками виявилися двоє безробітних мешканців обласного центру. Вони переміщувалися по території Харкова на велосипедах і знімали місця, де, на їхню думку, дислокуються українські військовослужбовці. У подальшому фігуранти відмічали ці локації на гугл-карті та відправляли скріншоти з відмітками до свого куратора з рф. Співробітники СБУ затримали обох учасників групи «на гарячому» під час збору даних про дислокацію одного з підрозділів Сил оборони», — повідомив речник УСБУ Харківщини Владислав Абдула.

Слідчі повідомили затриманим про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Також перевіряється їхня причетність до наведення по Харкову російських дронів-камікадзе «Шахед» під час нічної атаки 1 серпня цього року.

Якщо провина чоловіків буде доведена, їм загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, у ніч проти 1 серпня росіяни спрямували на Харків 10 безпілотників, половину сили ППО збили. Інші «шахеди» завдали ударів по гуртожитку, будівлі ПТУ та спортивному комплексу у Салтівському і Шевченківському районах міста. На спортивному об`єкті був поранений охоронець, його ушпиталили. У цьому спорткомплексі до повномасштабної війни тренувалися харківські олімпійці.

У Повітряних силах пояснили, чому не вдалося збити російські безпілотники над Харковом.

Джерело

Новости Харькова