У Повітряних силах пояснили, чому не вдалося збити російські безпілотники над Харковом

Російські дрони завдали ударів у Шевченківському та Салтівському районах.

Росія атакувала Харків десятьма дронами-камікадзе.

Бійці Повітряних сил Збройних сил України знищили п’ять ударних «шахедів». Інші п’ять влучили по об’єктах на території Харкова. Як пояснив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат, захисникам не завжди вдається знищити усі повітряні цілі. Це стосується не тільки дронів, а й балістичних та артилерійських снарядів. У Харкові важко збивати, зокрема безпілотники.

«На жаль, уже всі бачать наслідки подій, які сталися на Харківщині. Кілька «прильотів», п’ять «Шахедів» застосував ворог. І знову є питання — начебто вчора збили, позавчора не збили. Така ситуація, як і з балістичним озброєнням чи артилерійським озброєнням: чим ближче до місця влучання від місця пуску, тим більше у ворога, на жаль, шансів для того, щоб вчинити свої злочинні дії. Курська область, бачите, що дуже близько до Харківщини, фактично це прифронтовий регіон. Тому не завжди вдається знищувати, особливо вночі. Ворог несподівано завдає ударів. Тому інколи, бачите, результати не зовсім втішні щодо збиття тієї чи іншої повітряної цілі, але зрештою сам загальний відсоток збиття залишається близько 75%, що стосується безпілотних літальних апаратів», — сказав в ефірі національного телемарафону Юрій Ігнат.

У Повітряних силах не виключають, що ворог збільшуватиме кількість атак безпілотників. Відомо, що Росія купує їх в Ірану і виробляє на своїй території у промислових масштабах.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 1 серпня Росія завдала по Харкову ударів дронами Shahed. Влучання були у Салтівському та Шевченківському районах. Постраждав 63-річний охоронець спорткомплексу.

Джерело

Новости Харькова