У місті на Харківщині відновлять п’ять багатоквартирних будинків

Найдорожча відбудова коштуватиме 53 мільйони гривень.

Управління житлово-комунального господарства Ізюмської міської ради замовляє проєктно-кошторисну документацію на відновлення будинків.

У серпні управління має визначитись з підрядниками для створення проєктів відновлення п’яти будинків.

Найдорожчий проєкт стосується відновлення багатоквартирного житлового будинку за адресою вулиця Соборна, 39. У даному випадку замовник проводив відкриті торги. Найдешевша пропозиція була у ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон”. Вони готові виробити проєктно-кошторисну документацію за 2,9 млн грн.

Відновлення самого будинку попередньо оцінюють у 53 млн грн.

Засновником фірми є інше підприємство – “Проектна компанія “Аркон”, бенефіціаром фірми-проєктанта є Ольга Сахань із Донеччини.

За даними одеського видання “Думська”, “Проєктна компанія “Аркон” (у фірм один директор — Ярослав Статкевич) у 2020-2021 роках отримала з бюджетів різних рівнів майже 100 млн грн, але потім потрапила до чорного списку Антимонопольного комітету України за змову з іншою фірмою і різко скоротила активність. У 2022 році вона заробила лише 610 тис. грн, а з початку 2023-го — 25 тисяч.

“Інжинірингова компанія “Аркон” до 2022 року взагалі не брала участі в тендерах, у 2022 році отримала замовлень на 14 млн, а у 2023-му — на 123,3 мільйона.

На даний момент угода з ТОВ “Інжинірингова компанія “Аркон” ще не підписана, конкурентом є ТОВ “Танкріябуд3”, яке без торгів отримала кілька підрядів від управління ЖКГ у липні.

Для відновлення інших будинків угоди уклали з харківським монополістом – ТОВ “Трест-Житлобуд-1” Олександра Харченка.

Харківський забудовник має виготовити проєктно-кошторисну документацію на відновлення будинку по вулиці Паромній, 6 за 1,2 млн грн. Відновлення будинку оцінюють у 48,5 млн грн.

Такий вигляд мав будинок по вулиці Паромній. Фото: Володимир Мацокін

У планах міськради – відновити ще три будинки, які постраждали у березні 2022 року від дій держави-агресора.

739 000 гривень коштуватиме виготовлення проєктно-кошторисної документації для відновлення будинку по вул. Хлібозаводськиій, 5. Роботи з відбудови оцінюють у 28,5 млн грн.

Крім того, під відбудову потрапляє будинок по вулиці Донець-Захаржевського, 6.

Вартість проєктних робіт тут становитиме 533 тис. грн, а відновлення оцінюють у 26,1 млн грн.

Уже 25 серпня управління оприлюднило інформацію про підготовку проєктно-кошторисної документації для відбудови багатоповерхівки по вул. Дементьєва, 8. Вартість проєкту – 876 тис. грн., а сума відновлення 36,9 млн грн.

Як писав KharkovNEWS.info, ліцей у Харківській області хочуть відновити майже за 200 мільйонів гривень

Джерело

Новости Харькова