У місті на Харківщині хочуть відновити адмінбудівлю за 26 мільйонів гривень

Тендер оголосила Служба відновлення та розвитку інфраструктури.

На капремонт в адмінбудівлі планують спрямувати 26 118 960 гривень.

24 жовтня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області оголосила тендер щодо закупівлі послуги із проведення капітального ремонту адміністративної будівлі по вулиці Сумський Шлях, 79-Б. Відповідний тендер опублікований у системі публічних закупівель ProZorro. Адмінбудівля зазнала пошкоджень через війну. 

«До війни у ній знаходився Інклюзивно-ресурсний центр для дітей, з якими тут працювали соціальні педагоги та реабілітологи. Місцева влада також мала намір розмістити у цій будівлі ще й окремий молодіжний простір. Втім, споруда не пережила чергового ракетного обстрілу росіян і тепер потребує капітального ремонту», — розповіли у Службі відновлення.

В адмінбудівлі потрібно відремонтувати покрівлю, перекриття, стіни, дверні та віконні прорізи, утеплити фасад і зробити внутрішнє оздоблення.

У документації вказано 360 найменувань робіт. Фірма, яка виграє тендер, проведе демонтажні та будівельні роботи. Зокрема, на цокольному, першому, другому та технічному поверхах будуть розбирати кам’яну кладку, цементні покриття, відбивати штукатурку, знімати дверні полотна.

При роботі зі стінами розберуть монолітні бетонні фундаменти та влаштують нові залізобетонні, зроблять армування. Далі встановлять перекриття із залізобетонних плит. На технічному поверсі улаштують легкобетонну стяжку та покриття з рулонних матеріалів. Цементні стяжки робитимуть при ремонті покрівлі, також буде улаштування покриття.

Підрядник працюватиме із водостічною системою (водостічні труби, відливи), облаштує системи холодного та гарячого водопостачання, каналізації, опалення, проведе сантехнічні роботи (встановлення умивальників, унітазів, поличок, вішалок), енерготехнічні роботи, замінить вікна та двері, влаштує підлоги (керамічна плитка та лінолеум), утеплить фасад.

У будівлі планується зробити відеонагляд, пожежну та охоронну сигналізацію. Також передбачені роботи з благоустрою.

Аукціон запланований на 9 листопада. Фірма-переможець має завершити усі роботи з капремонту адмінбудівлі у Дергачах до 31 грудня 2024 року.

«Запрошуємо долучитися до тендерної процедури компанії, що мають відповідний досвід реалізації подібних проєктів у цивільному будівництві. Кінцевий термін подачі тендерних пропозицій — 8 листопада 2023 р. Аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться після визначення переможця, з яким і буде укладено договір», — звернулися у Службі відновлення.

Як писав KharkovNEWS.info, у місті Дергачі Харківського району відновлять Будинок культури за 77 мільйонів гривень. Його знищила російська ракета навесні 2022 року.

Джерело

Новости Харькова