У курортному селищі на Харківщині ремонтують обстріляні будинки

У Старому Салтові приступили до відновлення житла.

У селищі Старий Салтів почали ремонтувати житлові будинки, пошкоджені російськими обстрілами.

Про це повідомляють на офіційних сторінках громади у соцмережах. 

Роботи ідуть на трьох об’єктах. Першим почали відновлювати багатоквартирний будинок по вулиці Садовій. Тут зараз живе близько 40 людей. Реконструкція обійдеться в 6, 4 млн. грн. 

«Багатоквартирний будинок включений до переліку проєктів, які фінансуються за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Тут проводимо капітальний ремонт, адже в сам будинок були влучання», — розповів заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

Фото: Старосалтівська ОТГ

На будинку вже замінили дах, встановили вікна та двері. Зараз робітники працюють над утепленням фасаду.  

«Стіни утеплюємо мінеральною ватою, товщиною 15 см, а далі зробимо декоративну штукатурку. На даху укріплювали крокви, робили повністю нову обрешітку, тому що замінили дах з шиферного на металочерепицю. Окрім того, утеплювали горище», – прокоментував представник підрядної організації Олександр Коцюба.

Фото: Старосалтівська ОТГ

Завершити роботи будівельники планують на початку вересня. Розробляється проєктно-кошторисна документація на ремонт іще 14 багатоквартирних будинків у Старому Салтові. Крім того, будівлю селищної ради у Старому Салтові відремонтують за 62 мільйони гривень Загалом у Чугуївському районі пошкоджено близько 5300 об’єктів.

Старий Салтів потрапив у окупацію в перший день війни. Його звільнили у травні 2022 року. 

Джерело

Новости Харькова