У Харкові збираються забудувати 10% території Саржиного яру

Замість дерев буде офісний центр.

«Харківзеленбуд» оголосив тендер на виготовлення проєкту забудови Саржиного яру.

За розробку проєкту будівництва на проспекті Науки збираються заплатити 7,5 мільйонів з бюджету комунального підприємства. Аукціон оголошено на 11 серпня.

Як з’ясував «Харківський антикорупційний центр», у багатофункціональному приміщенні планується зробити дві конференц-зали  — на 400-500 місць і на 200-250, пресцентр, офісні приміщення різної площі класу “А”, технічні приміщення, заклад харчування, коворкінг, закритий паркінг для службових авто на 10-20 місць, а також має бути перехід до павільйону станції метро “Ботанічний сад”. Передбачається, що площа чотириповерхового офісного центру становитиме понад 10 тис. кв. м, із яких 8,7 тис кв. м — це офісні приміщення. 

Як повідомила авторка проєкту реконструкції Саржиного яру Ольга Клейтман в інтерв’ю виданню Pragmatika, центр планують побудувати на площі 1,7 гектара, що становить 10% площі всього парку.

Доки триватиме перевірка, архітекторка разом зі своєю командою закликає надати цій ситуації якнайширшого розголосу та привернути увагу спільноти до потенційно неприйнятної забудови історичної місцевості Харкова.

Саржин яр неодноразово зазнавав зазіхань з боку забудовників. Як писав KharkovNEWS.info, суд повернув у комунальну власність ділянку площею 0,1 гектара, яку віддали приватній фізичній особі. 

Джерело

Новости Харькова