У Харкові збираються побудувати ще одну підземну школу

Школу будуватимуть під землею на території освітнього закладу у районі Новожанове.

За розробку проєкту сплатять 1,5 мільйона гривень.

Управління освіти адміністрації Новобаварського району Харківської міської ради підписало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Танкріабуд» про розробку проєктної документації для будівництва захисної споруди на території ліцею №153 (вулиця Академіка, Богомольця, 15, Новожанове). Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на систему публічних закупівель ProZorro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харкову обіцяють допомогти із підземними школами

Згідно із договором, за проєкт буде платити місцевий бюджет. Фірма-підрядник проведе технічне обстеження будівлі ліцею, інженерно-геодезичні та інженерно-геологічні дослідження. У проєкті будуть розділи, зокрема, про технічне обстеження будівлі, розрахунок класу наслідків, дефектний акт та кошторис. Будуватимуть захисну споруду за усіма державно-будівельними нормами.

«Проєктом передбачити влаштування окремо розташованої захисної споруди згідно з вимогами ДБН В.2.2-5:2023 «Захисні споруди цивільного захисту», ДБН В.2.2-3:2018 «Заклади освіти. Будинки і споруди», з врахуванням вимог ДБН В.2.2- 40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», — сказано у договорі.

Обстежувати будівлю планують у лютому, розробляти розділи — з лютого по березень. Усі роботи мають завершити до 31 березня.

Як писав KharkovNEWS.info, метрошкола не може вмістити великої кількості людей. Аби учні змогли займатися у безпечних умовах під час війни, у місті будують першу підземну школу в Індустріальному районі.

Відкрити школу планують у березні цього року. Після цього будуватимуть ще одну підземну школу. Вона з’явиться у центрі.

Джерело

Новости Харькова