У Харкові викрили власницю підпільної аптеки, що торгувала наркотиками

Жінка торгувала лікарськими препаратами без ліцензії.

Харків’янка разом зі своїм спільником орендувала приміщення та організувала там незаконну аптеку.

Як розповіли в прокуратурі, жінка-фармацевт продавала лікарські препарати без ліцензії. Разом зі своїм спільником вона орендувала приміщення і облаштувала в ньому аптеку. Покупці і не знали, що вона працює без ліцензії. 

«Жінка, маючи спеціальність фармацевта, необхідні знання та навички, незаконно продавала пігулки, у яких міститься наркотичний засіб кодеїн. Продаж таких ліків, відповідно до законодавства, дозволяється лише за наявності рецепта від лікаря», — розповіли в пресслужбі прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканець Запоріжжя надсилав до Харкова тонни наркотиків

Власниця підпільної аптеки підробляла рецепти — заповнювала форми рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення від імені вигаданої особи, начебто лікаря, ставила відповідні печатки і штампи. Однак її все одно викрили та оголосили про підозру за фактами незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб, та підроблення офіційного документа (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 358 КК України). Санкції статей передбачають позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Джерело

Новости Харькова