У Харкові судитимуть «заправника» окупантів

Житель Куп'янська-Вузлового перейшов на бік росіян.

Колаборанту загрожує 12 років позбавлення волі.

У Червонозаводському районному суді Харкова будуть розглядати справу щодо 41-річного жителя селища Куп’янськ-Вузловий, який допомагав російським окупантам.

Слідчі встановили, що у липні 2022 року загарбники запропонували чоловікові стати «начальником бази палива» у депо «Куп’янськ» так званого підприємства «Куп’янська залізниця». Зрадник прийняв пропозицію і відповідав за збереження палива. Лише наприкінці липня 2022 року чоловік передав загарбникам понад 120 000 літрів дизельного палива.

«Псевдоначальник зберігав дизельне паливо для окупантів, яке вони використовували для заправлення своєї військової техніки. Враховуючи розміщення підприємства на незначній відстані від лінії бойових дій, дана діяльність давала можливість представникам зс рф приховувати паливо від його виявлення підрозділами авіарозвідки ЗСУ та швидко вирішувати логістичні питання для доставки палива в зону бойових дій з метою зміцнення бойових позицій окупантів», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Колаборанта затримали на початку березня 2023 року. Обвинувальний акт щодо нього склали за ч. 1 ст. 111-1 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Чоловік знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, житель Харківщини стежив за гелікоптерами ЗСУ. Інформатором виявився мешканець Куп’янська-Вузлового, який підтримував зв’язок з бойовиком.

Джерело

Новости Харькова