У Харкові на вісім років ув’язнили грабіжника

Чоловік визнав провину.

Грабіж стався навесні цього року.

Комінтернівський районний суд Харкова виніс вирок 26-річному чоловікові, який зірвав із жінки ланцюжок. Йому призначили покарання у виді восьми років ув’язнення.

За даними слідства, чоловік був раніше неодноразово судимим за злочини проти власності. Наприкінці травня 2023 року знову вчинив злочин. На вулиці він побачив 65-річну жінку, в якої на шиї був золотий ланцюжок. Зловмисник простежив та увійшов за нею до під’їзду будинку по вулиці Ковтуна у Харкові. Потім зірвав ланцюжок і втік.

«У подальшому зловмисник «підзаробив», продавши цей ланцюжок за 6 тисяч гривень. Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Винним чоловіка визнали за ч. 4 ст. 186 (грабіж, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Вирок поки не набув чинності, оскільки продовжується час на подання апеляції.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові грабіжник із пістолетом напав на кредитну фірму. Чоловік пограбував «Швидко гроші» на Холодній Горі.

Джерело

Новости Харькова