У Харкова з’явилось місто-партнер в Техасі

Підписана декларація про партнерство.

Сторони обіцяють співпрацювати за багатьма напрямками.

У вівторок 6 лютого мер Харкова Ігор Терехов і мер Далласа (штат Техас, США) Ерік Джонсон підписали декларацію про партнерство між містами. Підписання пройшло в онлайн-режимі. На онлайн-зустрічі також був присутній генеральний консул України в Г’юстоні Віталій Тарасюк. Про це повідомили у Харківській міській раді.

Джонсон розповів, що ще у березні 2022 року у Далласі ухвалили резолюцію про засудження російського вторгнення в Україну. За його словами, тепер, коли Даллас і Харків стали містами-партнерами, розпочнеться співпраця за багатьма напрямками. Терехов пообіцяв розробку плану співпраці незабаром.

«Ми цінуємо вашу позицію щодо вторгнення рф в Україну. Підтримка народу США для нас є дуже важливою. Адже сьогодні ми відстоюємо демократію всього світу та сплачуємо за це дуже серйозну ціну. Впевнений, що ця угода стане імпульсом розвитку наших взаємовідносин. Найближчим часом наші команди розроблять покроковий план співпраці, який ми будемо втілювати разом», — зазначив Терехов.

Мер Далласа запропонував обмінятися прапорами міст. Харківський прапор поставлять у мерії Далласа. Він буде знаходитися у приміщенні з прапорами націй, представники яких уже побували у місті.

«Я зроблю виняток з правил, і стяг вашого міста знаходитиметься там упродовж всього часу, доки йде війна. А після перемоги ви приїдете до нашого міста, і ми разом спустимо цей стяг», — сказав Джонсон.

Як писав KharkovNEWS.info, Ігор Терехов провів переговори із прем’єр-міністром Баварії Маркусом Зедером та мером Нюрнберга Маркусом Кьонінгом. На зустрічі говорили про руйнування житлової інфраструктури у Харкові та відбудову. Після зустрічі мер повідомив, що Німеччина подарувала Харкову сім автобусів.

Джерело

Новости Харькова