У харківському університеті шукали вибухівку

Інформація про замінування надійшла поштою.

Невідомі заявили, що начебто залишили у будівлі університету десять кілограмів вибухівки.

Удень 5 вересня на електронну пошту Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» надійшло повідомлення про замінування центрального корпусу. Текст був написаний російською мовою. Невідомі погрожували підірвати будівлю вишу, якщо їм не дадуть грошей. Повідомлення співробітники університету побачили близько 12:00. Вони викликали правоохоронців, із будівлі евакуювали людей. Оскільки навчання у виші проходить дистанційно, в університеті перебували лише співробітники.

«Викликали слідчу групу, слідча група все перевірила, і десь за пів години чи годину запустили співробітників в університет. У повідомленні було російською мовою щось таке: «Ваш университет заминирован. Десять килограммов гексогена. Заплатите 750 000 гривен. Если не заплатите, то взорвем университет», — розповіла KharkovNEWS.info керівник пресслужби НТУ «ХПІ» Олена Розова.

Правоохоронці обстежили будівлю, нічого не знайшли.

Із початку 2023 року це друге повідомлення про замінування НТУ «ХПІ». Перше повідомлення виш отримав узимку. Тоді це був телефонний дзвінок.

Як писав KharkovNEWS.info, у травні невідомі «мінували» Червонозаводський районний суд Харкова. Суд тимчасово призупиняв роботу. Вибухових пристроїв або речовин не виявили.

Джерело

Новости Харькова