У харківському екопарку знову є електрика

Мережі в цьому місці були знищені на 60%.

Енергетики відновили електропостачання у «Фельдман Екопарку».

Відтепер у зоні відпочинку можна буде розпочати відновлювальні будівельні роботи, запустити насоси, які качають воду, встановити освітлення на території.

Електрики тут не було з перших днів повномасштабного вторгнення. Через цей напрямок окупанти намагалися зайти до міста, ліс навколо екопарку постійно обстрілювали.

«Через це ми зіштовхнулися одразу з двома проблемами: великим обсягом пошкоджень електромережі — до 60%,  та колосальною кількістю нерозірваних снарядів. Щоб повернути сюди електрику, спочатку ми виконали роботи вздовж Бєлгородської траси, де було безпечніше. Потім, на жаль, довелося зробити перерву у три місяці, щоб сапери провели розмінування безпосередньо на території екопарку», — розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук.

Працівники екопарку тепер, коли в них є електрика, планують у першу чергу відремонтувати будівлі, де жили шимпанзе та лемури, та повернути мавп в екопарк до зими.

Як писав KharkovNEWS.info, під час бойових дій в екопарку загинуло шестеро людей, які намагалися врятувати тварин, один з них — 15-річний підліток. Їм обіцяють встановити пам’ятник. 

Джерело

Новости Харькова