У харківському депо, куди росіяни поцілили ракетою, зберігається понад сто одиниць транспорту

Це трамваї, тролейбуси та автобуси, які були пошкоджені під час повномасштабної війни.

Російська армія знову атакувала Салтівське трамвайне депо. 

У ніч із 19 на 20 грудня по території депо ударили російською С-300. На місці влучання утворилася велика вирва. На щастя, ніхто не постраждав, хоча охорона у депо є цілодобово. За словами директора Департаменту будівництва та дорожнього господарства Харківської міськради Дмитра Липового, у Салтівському депо на зберіганні понад 100 одиниць комунальної техніки.

«Якщо я не помиляюся, там 51 тролейбус, майже 50 автобусів, трамваї. Ми не можемо списати цю техніку. Можливо, щось вдасться відремонтувати. Перегнати трамваї теж немає змоги: у депо немає струму. У депо постійно є охоронці, адже вандали нікуди не поділися. На щастя, під час ракетного удару ніхто не постраждав», — повідомив KharkovNEWS.info Дмитро Липовий.

Транспорт із Салтівського депо не металобрухт, його можна було б використати у якості «донорів» — для ремонту уцілілого рухомого складу. 

Фото: Сергій Козлов/KharkovNEWS.info.

Салтівське депо росіяни обстрілювали десятки разів з авіцаії, артилерії, «Градів». За час повномасштабної війни були знищені близько 60 трамваїв, зокрема легендарний екскурсійний ретро-вагон. До 24 лютого у депо працювали 900 людей. 

Як писав KharkovNEWS.info, російська армія завдала два ракетних удари по Салтівському району. Близько першої години ночі російська армія атакувала житловий об’єкт, за сім хвилин було зафіксовано влучання на територію транспортного цивільного підприємства на Салтівці. 

Джерело

Новости Харькова