У Харківській області вводять графіки відключень електрики

Стабілізаційні заходи необхідні для підтримки енергосистеми.

Без електрики поки залишаються 700 000 абонентів на Харківщині.

Після масштабної атаки росіян на енергосистеми у Харківській області вводять графіки відключень електропостачання. Це потрібно для збереження енергетичної системи, повідомив заступник керівника Офісу президента України Олексій Кулеба.

«Тимчасово знеструмлено Харків та інші населені пункти Харківського району, Первомайська громада Лозівського району. Частково без світла залишилися інші міста регіону — Красноград, Олексіївка громада, Куп’янський район. В області вводяться графіки відключень світла, аби зберегти енергосистему», — пояснив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаб руйнувань енергооб’єктів у Харкові найбільший по Україні

Зазначимо, 0 6:44 мер Первомайського Микола Бакшеєв повідомив, що о 7:00 Первомайський знеструмлять для проведення стабілізаційних заходів. Також про можливі аварійні відключення електрики попередив мер Лозової Сергій Зеленський. За його словами, критичну інфраструктуру та лікарні Лозівської громади забезпечили аварійними джерелами живлення, у громаді намагалися уникнути відключень тепла та води. Повністю без електрики залишилася Дергачівська громада Харківського району.

Нагадаємо, зранку 22 березня Росія здійснила масовану атаку дронами та ракетами по енергетичній та критичній інфраструктурі Харківської, Одеської, Івано-Франківської, Львівської, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Хмельницької, Вінницької та Сумської областей.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія завдала комбінованого ракетного удару по п’ятьох підстанціях у Харкові та області. Пожежі на енергооб’єктах продовжують ліквідовувати.

Джерело

Новости Харькова