У Харківській області вирішили демонтувати радянську мозаїку

Рішення ухвалили у Золочеві.

Неподалік селищної ради у Золочеві розташована будівля із зображенням радянських військових та серпу й молоту.

16 лютого до Золочівської селищної ради звернулися з листом щодо демонтажу радянської мозаїки на будівлі, розташованій по вулиці Центральній, 25 у селищі Золочів Богодухівського району. У Золочівській селищній раді надали відповідь. Про це повідомили у Telegram-каналі «Деколонізація. Україна».

У відповіді Золочівської селищної ради сказано, що звернення було розглянуто профільною комісією, яка дійшла висновку, що мозаїку потрібно демонтувати.

«За результатами засідання ухвалено рішення про ліквідацію мозаїчного зображення власником будівлі за адресою: Харківська область, Богодухівський район, селище Золочів, вулиця Центральна, 25, у двомісячний термін», — повідомили у селищній раді.

Зазначимо, на мозаїці зображені радянські військові, в одного з яких на шапці намальована червона зірка. У руках солдатів зброя і радянський прапор із серпом та молотом.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові вимагають демонтувати одоробло, розташоване по вулиці Ковтуна (неподалік перехрестя з проспектом Льва Ландау). У написі на пам’ятнику згадують Суворова та Кутузова.

Джерело

Новости Харькова