У Харківській області попрощалися із сержантом-штурмовиком

Михайла Шматченка поховали у Дергачах.

Захисник помер від важкої хвороби.

12 вересня у Дергачівській громаді Харківського району попрощалися із військовим Михайлом Шматченком. Захисник служив на посаді сержанта у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді (дислокується на Івано-Франківщині).

За інформацією начальника Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслава Задоренка, народився Михайло Шматченко у Харкові, закінчив Будівельний ліцей №26. Україну захищав із 2014 року, служив в АТО та ООС. У Дергачі приїхав у 2019 році. 

Під час повномасштабного вторгнення Росії знову став на захист України. До Збройних сил України долучився у квітні минулого року, служив на найскладніших напрямках фронту. Помер 9 вересня унаслідок важкої хвороби. У захисника залишилася дружина, двоє доньок та батьки.

«Михайло був гідною, чесною, відважною та доброю людиною. Життя чоловіка обірвалося на 29-му році. Мешканці міста провели героя в останню путь на Алеї Слави Семенського кладовища, оплакуючи втрату гіркими сльозами», — зазначив Вячеслав Задоренко.

Михайло Шматченко. Фото: Вячеслав Задоренко

Як писав KharkovNEWS.info, 10 вересня у Дергачівській громаді попрощалися з військовим Степаном Мальцевим. Він був бойовим медиком у 53-й окремій механізованій бригаді ім. князя Володимира Мономаха. Йому було 54 роки.

Джерело

Новости Харькова