У Харківській області почали видавати посвідчення на повернення з Росії

Документ надають людям, які опинились на території РФ та втратили документи.

У Харківській області видали перші два посвідчення на повернення родичам людей, які під час окупації потрапили до Росії.

З кінця минулого року в Україні запровадили документ для громадян, які під час окупації виїхали на територію РФ і втратили документи, але хотіли б повернутися в Україну. Днями в Харківській області видали перші два посвідчення жителям Балаклійського та Харківського районів.

«До міграційників звернулись мати та батько з деокупованого міста Балаклія, в яких ще на початку липня 2022 року було примусово вивезено доньку до держави-агресора. Наразі виготовлене посвідчення вручено батькам, які з нетерпінням чекають на повернення доньки додому», — розповіли у пресслужбі ДМС.

Щоб оформити посвідчення, необхідно звернутися до територіального управління Державної міграційної служби. Воно оформлюється на родича людини, яка потрапила без документів на територію РФ. Це може бути:

  • один з батьків (повнолітньої особи);
  • один із подружжя; 
  • повнолітня дитина;
  • рідні (повнорідні, неповнорідні) брат/сестра. 

Посвідчення оформлюється безкоштовно потягом п’яти робочих днів із дня подання заяви-анкети встановленого зразка. Термін дії документа — до трьох місяців.

Як писав KharkovNEWS.info, у жовтні минулого року з Росії до Харківської області вдалося повернути 37 депортованих дітей, в грудні — ще трьох. 
 

Джерело

Новости Харькова