У Харківській області браконьєр виловив риби на пів мільйони гривень

Чоловік ловив рибу без дозволу та забороненими знаряддями.

Чоловіка засуджено за незаконний вилов риби.

Прокурори довели, що у жовтні 2022 року чоловік здійснив незаконний вилов риби з водойми, розташованої в межах Картамиського старостинського округу Олексіївської сільської ради Лозівського району.

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, браконьєр за допомогою човна та чотирьох ліскових сіток, які є забороненими знаряддями лову, не маючи законного дозволу, виловив карасів, коропів, окунів, завдавши шкоди на суму понад 500 тис. гривень. 

Первомайський міськрайонний суд Харківської області суд визнав чоловіка винним у незаконному зайнятті рибним промислом (ч. 1 ст. 249 КК України). Браконьєру призначено покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, який становить 1342 грн.  

«Після набрання вироком законної сили прокуратурою буде вжито всіх належних заходів для стягнення із засудженого шкоди, яка заподіяна державним інтересам, на суму понад пів мільйона гривень», — розповіли в прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, на Харківщині заборонили ловити рибу. Від 1 квітня в області почала діяти нерестова заборона.

Джерело

Новости Харькова