У Харківській області близько 70 сіл та селищ досі лишаються без електрики

Більше половини з них знаходяться на лінії фронту.

З початку повномасштабного вторгнення харківські енергетики відновили електропостачання у у майже 400 населених пунктах, де зареєстровано понад 215 тисяч абонентів.

Про це повідомили у пресслужбі «Харківобленерго».

Досі без світла залишаються майже 70 сіл та селищ, що переважно розташовані в зоні бойових дій, через що енергетики не можуть туди дістатись.

Зараз спеціалісти «Харківобленерго» працюють в Оскільській громаді на Ізюмщині. Днями повернули світло у села Донецьке та Сніжківка, на черзі — Топольське. Робота просувається повільно через замінування.

«Спочатку нам потрібно було чекати, поки свою роботу виконають сапери. Далі йшли паралельно з ними, щоб не втрачати час. Звичайно, спочатку взялися за найкрупніші села, а також ті, де вціліло найбільше будинків. Наприклад, у центрі громади — селі Оскіл — світло відновили у березні, у селах Студенок, Заводи та Співаківка — влітку. Вже восени електрика з’явилася в домівках жителів Вірнопілля, Донецького, а тепер і Сніжківки. Дуже нас чекають у Топольському. Частково село заживили, але декілька дворів поки без світла», — розказав в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ.

Як писав KharkovNEWS.info, у селі Руська Лозова повністю відновили електропостачання. Через обстріли електромережа у селі була знищена на 95%.

Джерело

Новости Харькова