У Харківській міськраді розповіли, скільки людей зможуть прийняти у «пунктах незламності»

У місті є 74 стаціонарних "пунктів незламності".

У «пунктах незламності» зможуть прийняти понад 300 000 людей.

У Харкові розгорнули 74 стаціонарних «пунктів незламності». Вони знаходяться у школах та адміністраціях районів міста. Одночасно у таких пунктах зможуть розміститися 13 400 людей. Департамент із питань забезпечення життєдіяльності міста розрахував приблизну пропускну можливість комунальних «пунктів незламності». Про це повідомили у Харківській міській раді.

«Таким чином, орієнтовна пропускна можливість комунальних «пунктів незламності» складає: за умови перебування однієї особи протягом 1 години — 322,2 тис. осіб; за умови перебування однієї особи протягом 2 годин — 161,1 тис. осіб; за умови перебування однієї особи протягом 3 годин — 107, 4 тис. осіб», — розповіли у міськраді.

У «пунктах незламності» є генератори, опалювальні пристрої, запас питної та технічної води. При аварійному відключенні електрики або теплопостачання на більше ніж три години жителі зможуть у цих пунктах зарядити гаджети, випити чаю та під’єднатися до Wi-Fi.

У міськраді кажуть, що у значній частині «пунктів незламності» роздають гаряче харчування. Наприклад, у Немишлянському та Індустріальному районах безкоштовне харчування щодня надають більше ніж 10 000 людей.

Як писав KharkovNEWS.info, станом на кінець вересня у Харкові та області був підготовлений 991 «пункт незламності», протестовані — 500. Однак не в усіх «пунктах незламності» регіону був інтернет. 

Джерело

Новости Харькова