У горах знайшли заблукалого ухилянта з Харківської області

Чоловіка відшукали дроном.

Житель Харківщини хотів втекти до Румунії горами.

Уночі 5 березня до прикордонників Чернівецького загону звернувся черговий Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Він повідомив, що отримав дзвінок від чоловіка, який заблукав у горах і просить допомои. Співробітники Держприкордонслужби вирушили до гірської ділянки відділу «Красноїльськ» (тут розташований пункт пропуску через держкордон із Румунією). Чоловіка шукали кілька годин. Коли знайшли, з’ясували, що він приїхав із Харківщини.

«Врешті охоронці кордону виявили чоловіка за допомогою БПЛА. Як з’ясувалося, 36-річний житель Харківської області завчасно придбав камуфльований одяг та хотів незаконно потрапити до Румунії через гори, використовуючи онлайн навігатор. Проте в якийсь момент зрозумів, що заблукав та звернувся по допомогу до ДСНС», — розповіли у Держприкордонслужбі України.

На чоловіка склали адмінпротокол за спробу порушення держкордону. Обставини його незаконної подорожі з’ясовують. Прикордонники нагадують, що такі подорожі заборонені та є небезпечними.

«Адже незаконні мандрівки важкодоступними гірськими шляхами, де можна заблукати і зустріти диких звірів, несуть загрозу здоров’ю й нерідко завершуються трагічно», — зауважили у Держприкордонслужбі.

Як писав KharkovNEWS.info, харків’яни «поховали» бабусю, аби незаконно виїхати за кордон. На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону виявили двох харків’ян, які планували незаконно потрапити в Румунію.

Джерело

Новости Харькова